ГоловнаПолітика

Антикорупційне бюро затримало голову ДІФКУ за розтрату 14 млн гривень

Установа займається підтримкою інноваційних проектів

Антикорупційне бюро затримало голову ДІФКУ за розтрату 14 млн гривень
Фото: nabu.gov.ua

Співробітники Національного антикорупційного бюро у четвер, 18 лютого, затримали керівника Державної інноваційної фінансово-кредитної установи за підозрою у розтраті 14 млн гривень.

Як повідомила прес-служба відомства, він проходить підозрюваним у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу - розтрата державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем.

Того ж дня підозрюваного заарештували на 60 днів з правом виходу під заставу у розмірі 10000 мінімальних зарплат (13,78 млн гривень).

Керівником ДІФКУ є Арсен Ісаакян, який обіймає посаду в.о. голови правління установи.

Державна інноваційна фінансово-кредитна установа (ДІФКУ), створена 13 квітня 2000 року, є правонаступником майнових прав і обов'язків, в тому числі за договорами про надання інноваційних позик, Державного інноваційного фонду та його територіальних відділень. Засновником ДІФКУ є держава в особі Кабінету Міністрів України. Установа відноситься до сфери управління Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Метою ДІФКУ є здійснення фінансової підтримки суб'єктів господарювання різних форм власності у рамках державної інноваційної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram