ГоловнаПолітика

Порошенко розповів Байдену про погіршення ситуації біля Мар'їнки

Позиція Вашингтона щодо підтримки територіальної цілісності України залишається незмінною

Порошенко розповів Байдену про погіршення ситуації біля Мар'їнки
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом, інформує прес-служба Президента.

Згідно з повідомленням, голова держави поінформував про погіршення ситуації на Донбасі, зокрема про збільшення кількості обстрілів і використання ракетних систем залпового вогню з боку контрольованих Росією бойовиків і їх активізації в районі Мар'їнки.

Віце-президент Байден, своєю чергою, засудив погіршення ситуації і запевнив у незмінності позиції Вашингтона щодо підтримки територіальної цілісності України.

Петро Порошенко також звернув увагу на успішну підтримку парламентом внесених президентом безвізових законів, зокрема щодо боротьби з корупцією.

Співрозмовники погодилися на важливості продовження реформ в Україні в контексті співпраці з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними фінансовими інститутами.

Нагадаємо, 18 лютого з'явилася інформація про те, що російсько-терористичні війська накопичують техніку і особовий склад з метою захоплення Мар'їнки. При цьому терористи не приховують, що планують упродовж доби захопити Мар'їнку. За даними очевидців, сили і техніку бойовики нарощують у Петровському районі Донецька. Зокрема, помічено декілька РСЗВ "Град" і більш ніж 10 танків.

У вечірньому зведенні штабу АТО йдеться, що в четвер у районі Мар'їнки супротивник шість разів відкривав прицільний вогонь по опорних пунктах ВСУ. Окупанти застосовували тут гранатомети і БМП. Контрольний пункт "Мар'їнка" обстріляв ворожий снайпер.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський упевнений, що бойовикам не вдасться здійснити свої плани щодо захоплення Мар'їнки за добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram