ГоловнаПолітика

Горбулін: за Януковича майже остаточно була зруйнована система ППО

Директор НІСД оцінив заходи з відновлення обороноздатності України.

Горбулін: за Януковича майже остаточно була зруйнована система ППО
Фото: Скриншот с Youtube

За часів президентства Віктора Януковича російські агенти цілеспрямовано знищили обороноздатність України. Про це заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін на брифінгу «До другої річниці агресії Росії проти України» в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, дезорганізація роботи Міноборони під виглядом його реформування унеможливила ефективне управління ЗС України.

"У 2010 році було розформовано Об'єднане оперативне командування, а через рік - Командування сил підтримки, що істотно ускладнило застосування сил і засобів ЗС України. Було завершено руйнівне за своєю суттю «реформування» районних (міських) військових комісаріатів, із 2010 року була припинена зборова підготовка військовозобов'язаних", - розповідає експерт.

Горбулін зазначив, що саме за часів Януковича майже остаточно було зруйновано українську систему ППО, а сучасні зенітно-ракетні комплекси і засоби розвідки передислоковано в Крим.

"Усвідомлюючи ситуацію, нове керівництво України почало передислокацію підрозділів Збройних Сил і правоохоронних органів України у східні та північні області держави", - зазначає експерт.

За його словами, було вжито невідкладних заходів для відновлення дієздатності сектору безпеки й оборони, забезпечено керованість силами і засобами ЗС України, створено Національну гвардію, проведено часткову мобілізацію, розпочато формування добровольчих батальйонів для захисту України, швидко стабілізовано ситуацію в Києві, а також у Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram