ГоловнаПолітика

"Самопоміч" вирішила відкликати Сироїд і Соболєва (оновлено)

Березюк заявив, що партія буде якісною опозицією

"Самопоміч" вирішила відкликати Сироїд і Соболєва (оновлено)
Фото: rada.gov.ua

Фракція "Самопоміч" вирішила відкликати з керівництва парламенту Оксану Сироїд і Єгора Соболєва у зв'язку зі своїм рішенням вийти з коаліції.

Про це журналістам сказав голова фракції Олег Березюк, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Ми запропонуємо це. На сьогодні ми відкликали свою участь у коаліції і працюємо на тим, щоб сформувати якісну опозиційну силу в парламенті, яка протистоятиме практичним спробам знищення держави", - сказав Березюк.

Оновлення. Однак згодом у коментарі LB.ua Березюк натякнув, що фракція все ж розраховує зберегти посаду віце-спікера для Сироїд, оскільки загалом вона призначена для опозиції.

"Узагалі-то ми, за великим рахунком, перша опозиція. Тому ми можемо мати, скажімо, регламентний комітет, який без керівника, - свободи слова, і, без сумніву, другого заступника голови Верховної Ради. Цього разу так було [що посаду отримала фракція з коаліції], тому що ця опозиція [Опозиційний блок] була не опозицією, а представниками, які знищували країну", - сказав він.

"Але ми хочемо, щоб це ми розглядали разом з парламентом", - додав Березюк на уточнювальне питання, чи залишиться Сироїд віце-спікером.

Нагадаємо, що Сироїд є віце-спікером парламенту. Соболєв очолює антикорупційний комітет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram