ГоловнаПолітика

Прокуратура запросила арешт патрульного через загибель пасажира BMW

Запобіжний захід визначає Печерський суд.

Прокуратура запросила арешт патрульного через загибель пасажира BMW

Прокуратура Києва подала до Печерського суду клопотання про обрання для патрульного поліцейського, підозрюваного в убивстві 17-річного пасажира BMW, запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомляє УНН із посиланням на прокуратуру.

Засідання суду повинно пройти в четвер.

На сайті прокуратури Києва інформації про це немає, проте повідомляють, що під час обшуку в управлінні патрульної поліції Києва вилучили оригінали документів, що стосуються отримання, передачі, зберігання, видачі та здачі табельної вогнепальної зброї і патронів до неї; оригінали завдань, маршрутів виїзду поліцейських на патрулювання території, а також особисті справи і посадові інструкції патрульних поліції.

Там вказано, що кримінальне провадження за фактом загибелі 17-річного юнака під час переслідування співробітниками патрульної поліції автомобіля BMW розпочато за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб з алкоголем, які сідали в автомобіль. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

При під'їзді до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого було відкрито вогонь по колесах. Одна з куль влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним наслідком.

Патрульних усунули від роботи на час розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram