ГоловнаПолітика

Луценко: коаліція де-юре ще існує

Більшість залишиться, поки не відкликано підписів під коаліційною угодою.

Луценко: коаліція де-юре ще існує
Фото: Макс Требухов

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко вважає, що де-юре коаліція досі існує, незважаючи на рішення "Батьківщини" і "Самопомочі" вийти з неї.

"Коаліція існує, допоки не відкликані підписи більшості депутатів під коаліційною угодою. Щойно будуть оголошені заяви від фракцій, відкликані ці підписи, тоді ця коаліція припинить у юридичному сенсі своє існування", - сказав він журналістам в Раді.

За словами Луценка, де-юре в коаліції досі залишаються деякі позафракційні депутати, такі як Ганна Гопко. "Я вам більше скажу - і Ляшко не відкликав своїх підписів, я тому і кличу його. Він заявив, що вийшов, але не відкликав", - сказав лідер фракції БПП.

"Ляшко такий політик, який входить і виходить дуже швидко", - пожартував Луценко.

Депутат також зазначив, що коаліція не має планів змінювати свою угоду, незважаючи на пропозицію прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

"Просто прем'єр-міністрові треба усвідомити, що проблема не в парламенті, а в уряді, тому що коли з трибуни звучать факти бездіяльності, зловживань, корупції виконавчої гілки влади, то це означає необхідність змін у виконавчій гілці влади. А говорити про те, що в нас найкращий у світі уряд, і вимагати переформатувати критиканів - це зовсім неправильно", - сказав Луценко.

Нагадаємо, що "Батьківщина" оголосила про вихід з коаліції 17 лютого, "Самопоміч" - 18 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram