ГоловнаПолітика

Іванчук: Кабмін намагаються торпедувати, щоб загальмувати перехід на євростандарти

Депутат знайшов власне пояснення антиурядової кампанії.

Іванчук: Кабмін намагаються торпедувати, щоб загальмувати перехід на євростандарти
Фото: Макс Левин

Депутат Андрій Іванчук вважає, що спроби звільнити Кабмін пов'язані з його антиросійськими діями, в тому числі зі швидкою адаптацією української економіки до стандартів Євросоюзу.

"Україна у 2015 році прийняла 2,7 тисячі технічних стандартів, гармонізованих із законодавством Євросоюзу, а також скасувала 15 тисяч радянських ГОСТів. Уряд, згідно з домовленостями з Євросоюзом, адаптує технічні та адміністративні правила, щоб українським виробникам було легше експортувати свою продукцію в ЄС, а виробники з ЄС могли б виходити на ринок України без додаткової сертифікації. Це дозволить розширити асортимент товарів та знизити ціни для українців", - цитує політика прес-служба партії "Народний фронт".

За його словами, така адаптація автоматично виключає можливість преференцій, які раніше де-факто існували для російських постачальників.

Іванчук підкреслив, що такі "антиросійські дії уряду і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка провокують шалений спротив і є основною причиною нинішньої антиурядової кампанії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram