ГоловнаПолітика

"Народний фронт" вирішив підтримати "безвізовий пакет"

Голосування відбудеться на вечірньому засіданні в четвер.

"Народний фронт" вирішив підтримати "безвізовий пакет"
Фото: Макс Требухов

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді ухвалила одностайне рішення підтримати всі законопроекти, необхідні для введення безвізового режиму з Європейським Союзом. Про це повідомив її голова Максим Бурбак.

Він закликав усі парламентські фракції відкинути політичні розбіжності і проголосувати за відповідні законопроекти.

"Громадяни України завоювали право бути європейцями і вільно подорожувати країнами ЄС. Політики не мають права позбавити їх можливостей, які відкриває безвізовий режим", - наголосив Бурбак.

Він також додав, що всі, хто не голосуватиме за "безвізові закони", зрадять ідеали Майдану.

Нагадаємо, що голосування за безвізові закони відбудеться на вечірньому засіданні в четвер. Заради нього в зал засідань також прийдуть фракції "Батьківщина" і "Самопоміч", які ігнорують роботу через відмову парламенту відправити у відставку Кабінет Міністрів.

Безвізовий пакет складається з трьох законопроектів: №4055 (надає право генпрокурору відхиляти кандидатуру антикорупційного прокурора, яку вибрав номінаційний комітет; передає антикорупційному прокурору право самому призначати керівників підрозділів Антикорупційної прокуратури); №4054 (розширює умови для спеціальної конфіскації), №4056 (створює спеціальний фонд Нацагентства з повернення активів, у який будуть надходити знайдені кошти, і надає право Нацагентству повноваження з управління майном).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram