ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати сьогодні розглянуть "безвізові" законопроекти

Верховна Рада сьогодні в другому читанні розгляне законопроекти, спрямовані на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України.

Про це йдеться в порядку денному парламенту.

Також депутати розглянуть питання перейменування населених пунктів у рамках закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів і заборону пропаганди їхньої символіки".

Із "безвізових" законопроектів розглянуть №4055 про позбавлення генерального прокурора права призначати співробітників антикорупційної прокуратури за винятком керівників і заступників, №4056 про встановлення заробітної плати в розмірі 16,5 тис. гривень для голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління отриманими від корупційних та інших злочинів активами, №4054 про введення можливості застосування спеціальної конфіскації у добросовісного набувача.

Також заплановано розглянути законопроекти №4020 про дозвіл не публікувати в ЗМІ указ про строки призову на строкову службу, №4022 про призначення пенсії громадянам, які отримали інвалідність під час "Революції гідності", №2279 про заборону надавати земельні ділянки державної і комунальної власності в користування без аукціонів, №3062 про створення наглядових рад для контролю і регулювання діяльності керівників державних підприємств.

Крім того, депутати мають намір розглянути проект нової редакції закону про освіту (законопроект №3491), ратифікацію протоколу про сталий транспорт до рамкової конвенції про охорону та розвиток Карпат (№0081), приєднання України до угоди про державні закупівлі Світової організації торгівлі (№0085) .

До порядку денного також включено два проекти звернень Ради до парламентів іноземних держав і парламентським асамблей міжнародних організацій: №4042 про засудження агресії Росії проти України і №4071 у зв'язку із загрозою життю заручників, утримуваних російськими бойовиками на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Після питання перейменування населених пунктів у рамках декомунізації в порядок включили питання про звільнення суддів і ще близько 60 законопроектів і проектів постанов, у тому числі про обрання членів конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду директора Нацагентства з повернення активів і конкурсної комісії з призначення директора Державного бюро розслідувань.

Також у Раді зареєстровано два проекти постанови про повторне голосування за відставку Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, у вівторок парламент 247 голосами визнав незадовільною роботу уряду 2015 року, після чого спробував відправити Кабмін у відставку. Однак резолюцію про недовіру уряду підтримали лише 194 депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram