ГоловнаПолітика

"Самопоміч" вирішила прийти на вечірнє засідання Ради

Фракція готова підтримати "безвізові" закони, відставку Шокіна і Яценюка

"Самопоміч" вирішила прийти на вечірнє засідання Ради
Съезд "Самопомощи"
Фото: Константин Чегринский

Фракція "Об'єднання "Самопоміч" вирішила взяти участь у сьогоднішньому вечірньому засіданні Верховної Ради, яке почнеться о 16:00.

Про це йдеться повідомленні прес-служби партії, опублікованому ввечері 17 лютого у Фейсбуці.

"Фракція не бачить можливості брати участь у засіданнях Ради до моменту прийняття рішення керівництвом партії. Однак усвідомлюючи важливість питань порядку денного на 18 лютого, "Самопоміч" готова підтримати законопроекти "безвізового" пакету, відставку генпрокурора (Віктора Шокіна), а також постанову про відставку прем'єр-міністра (Арсенія Яценюка)", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що фракція попередила про це голову Верховної Ради Володимира Гройсмана та Президента Петра Порошенка.

"Самопоміч" повідомляє, що готова брати участь у засіданні парламенту з 16:00 і просить врахувати таку позицію під час внесення важливих питань на розгляд парламенту", - наголошують у повідомленні.

Раніше фракція повідомила, що в четвер о 12:00 проведе надзвичайне засідання керівництва.

Нагадаємо, у вівторок парламент 247 голосами визнав незадовільною роботу уряду у 2015 році, після чого спробував відправити Кабмін у відставку. Однак резолюцію про недовіру уряду підтримали лише 194 депутати, що дало привід декотрим політикам заявити про змову з метою провалити відставку Кабміну.

Після цього "Самопоміч", яка входить у парламентську коаліцію, заявила, що не прийде в Раду і натякнула, що організовує протести.

З урахуванням того, що фракція "Батьківщина" покинула коаліцію, вихід "Самопомочі" може привести до розпаду парламентської більшості. Якщо протягом місяця з цього моменту нова коаліція не буде сформована, Президент отримає право розпуску парламенту. Однак він може не скористатися цим правом і вже заявив, що розпустить парламент лише в крайньому разі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram