ГоловнаПолітика

БПП вирішив залишитися в коаліції, але вимагає нових міністрів

8 чинних міністрів повинні залишитися в уряді після будь-яких переформатувань

БПП вирішив залишитися в коаліції, але вимагає нових міністрів
Фото: Макс Требухов

Фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді не має наміру відкликати голоси з коаліційної угоди.

Про це після засідання фракції за участю Президента Петра Порошенка повідомив журналістам голова фракції Юрій Луценко.

"Ми не будемо відкликати голоси з коаліційної угоди, оскільки ця угода є те, у що ми віримо і заради чого прийшли в парламент", - сказав він.

Водночас Луценко зауважив, що Кабінет Міністрів у чинному форматі не має можливості виконати положення цієї угоди.

За словами Луценка, з цієї причини фракція голосувала 16 лютого за відставку Кабміну і продовжує наполягати на неможливості цього складу уряду проводити реформи.

Він додав, що нестабільність в коаліції зумовлена бездіяльністю уряду прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з основних напрямків, реформування яких потребує суспільство.

Луценко зазначив, що у Яценюка є два виходи з ситуації, що склалася: запропонувати новий склад уряду з дуже ефективним планом дій і отримати підтримку в парламенті, або піти у відставку.

"Відновити коаліцію - завдання прем'єр-міністра. Цього і наступного. Як він повинен це зробити: запропонувати парламенту новий технократичний уряд, який матиме план щомісячних дій з виконання коаліційної угоди, щоб люди почали відчувати позитивні зміни у своєму житті", - сказав він.

Голова фракції БПП вважає, що прийняти рішення Яценюк повинен найближчим часом.

На думку Луценка, близько 8 чинних міністрів повинні залишитися в уряді після будь-яких переформатувань.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада визнала роботу Кабміну в 2015 році незадовільною і водночас не змогла висловити недовіру уряду.

Фракція БПП задоволена работою міністра фінансів Наталії Яресько, міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка, міністра соціальної політики Павла Розенка і міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram