ГоловнаПолітика

"Опоблок" вирішив, що коаліція повинна сама звільнити Яценюка

Партія продемонструвала демарш.

"Опоблок" вирішив, що коаліція повинна сама звільнити Яценюка
Фото: Макс Левин

"Опозиційний блок" свідомо не голосував за відставку уряду Арсенія Яценюка, оскільки не бажає втручатися в штовханину фракцій біля "корита".

Так голосування "Опоблоку" пояснив один з лідерів політсили, нардеп Вадим Новинський. Нагадаємо, партія дала лише 6 голосів з 43. Решту голосів вистачило б, щоб відправити прем'єра у відставку (Рада дала всього 196 голосів - ред.), але "Опоблок", за словами Новинського, вважає, що коаліція повинна визнати відповідальність за зубожіння українців і власними силами звільнити Кабмін.

"Завдяки наших 26 голосів роботу уряду визнали незадовільною. Якби не ми, то і цього не було б. А голосувати за відставку Кабміну повинні були ті політичні сили коаліції, які його призначали. Це їхня політична відповідальність. Наша політична сила не має ні найменшого бажання брати участь у цьому фарсі", - йдеться в заяві нардепа.

При цьому Новинський впевнений, що перевибори Верховної Ради та Президента відбудуться ще в цьому році.

Нагадаємо, вчора Президент Петро Порошенко закликав Арсенія Яценюка подати у відставку з посади прем'єр-міністра. Прем'єр пропозицію не прийняв. Звільнити його не змогла і Верховна Рада - не вистачило 32 голосів. Їх могли б дати "Опозиційний блок", "Відродження" та депутатська група "Воля народу", але вони - за невеликим винятком - не брали участі в голосуванні, давши всього 14 голосів. Після цього Яценюка запідозрили в змові з олігархами, які контролюють ці політсили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram