ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вже давно в опозиції, - "Народний фронт"

Партія стверджує, що Тимошенко з колегами займалася шкідництвом.

"Батьківщина" вже давно в опозиції, - "Народний фронт"
Фото: EPA/UPG

Партія "Народний фронт" вважає, що сьогоднішня заява "Батьківщини" про вихід із коаліції нічого не означає, тому що вона вже давно де-факто в неї не входить.

"Після скандальної відставки міністра екології Шевченка, якого в уряд делегувала "Батьківщина", ця фракція фактично перейшла в опозицію, діючи в унісон з Опозиційним блоком. Варто нагадати, що міністра Шевченка звинуватили у зв'язках із газовим олігархом і колишнім "регіоналом" Онищенком", - йдеться в заяві НФ, оприлюдненій на сайті партії.

"Жоден пункт коаліційної угоди, яку депутати "Батьківщини" підписали, вони ж і не виконували. Фракція саботувала роботу коаліції "Європейська Україна". Протягом тривалого часу "Батьківщина" не голосує за внесені коаліцією і коаліційним урядом законопроекти. Водночас вони довго не наважувалися публічно заявити про те, що більше не працюють з коаліцією. Створивши коаліцію і маючи своїх міністрів в уряді, ця фракція робила все, щоб уникнути політичної відповідальності, домогтися дострокових виборів і дестабілізувати ситуацію в країні", - вважають у НФ.

На думку партії, "Батьківщина" намагається домогтися політичної кризи і "задовольнити свої меркантильні інтереси".

Нагадаємо, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко 17 лютого заявила, що її фракція, яка налічує 19 депутатів, виходить із коаліції. Своє рішення депутати пояснили провалом голосування за відставку Кабінету Міністрів, яке відбулося напередодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram