ГоловнаПолітика

Томбінський схвалив два з трьох "безвізових" законопроектів Порошенка

Голова представництва ЄС стурбований поправками в закон "Про прокуратуру"

Томбінський схвалив два з трьох "безвізових" законопроектів Порошенка

Голова представництва Європейського Союзу Ян Томбінський вітає роботу Верховної Ради над поліпшенням антикорупційного законодавства.

Про це йдеться в його заяві, опублікованій на сторінці Представництва ЄС в Україні у Facebook.

"Я вітаю цьоготижневу роботу у Верховній Раді над важливим антикорупційним законодавством, яке також є частиною зобов'язань для лібералізації візового режиму. Проекти законів про виявлення, розшук й управління активами, отриманими корупційним шляхом і за допомогою інших злочинів (№4056), та про арешт майна і інститут спеціальної конфіскації (№4054) відповідають стандартам ЄС", - заявив Томбінський.

При цьому він зазначив, що стурбований поправками, запропонованими в закон "Про прокуратуру" (№4055), які можуть поставити під загрозу незалежність спеціалізованої антикорупційної прокуратури з огляду на надання занадто багатьох дискреційних повноважень генпрокурору.

Голова представництва ЄС також наголосив на необхідності ввести у 2016 році систему електронного декларування доходів.

"Така система повинна бути всеосяжною і стосуватися всіх посадових осіб, які працюють на посадах і є уразливими до корупції. Чиновники повинні будуть повторно подати свої декларації в електронній формі, щоб дозволити Національному антикорупційному агентству, щойно воно буде в стані повної працездатності, здійснювати свою роботу. Зараз саме час - після восьми місяців неефективних спроб створити це агентство і побачити його в дії", - підкреслив Томбінський.

Нагадаємо, 12 лютого Президент Петро Порошенко вніс у Раду пакет із трьох законопроектів, спрямованих на виконання Україною критеріїв введення безвізового режиму з ЄС у сфері протидії корупції, визначивши їх невідкладними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram