ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Кабмін сьогодні відзвітує за рік роботи

Верховна Рада сьогодні розгляне законопроекти, необхідні для виконання Україною плану дій з лібералізації Європейським Союзом візового режиму, і заслухає звіт Кабінету Міністрів про перебіг і результати виконання програми діяльності уряду.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Перед звітом уряду депутати розглянуть законопроекти №4054 про введення можливості застосування спеціальної конфіскації (примусове вилучення грошей, коштовностей і майна на користь держави) у сумлінного набувача, №4055 про позбавлення генерального прокурора права призначати співробітників спеціалізованої антикорупційної прокуратури, крім винятком керівника, керівника підрозділу і заступників, №4056 про встановлення заробітної плати в розміні 12 мінімальних зарплат (станом на лютий 16,5 тис. гривень) для голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління отриманими від корупційних та інших злочинів активами.

У першому читанні заплановано розглянути законопроекти №3755 про скасування внесеної до закону про державний бюджет на 2016 рік норми про відстрочення введення електронного декларування доходів чиновників до 2017 року і №3501 про гармонізацію законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом ЄС.

Окрім цих законопроектів, порядок передбачає розгляд у другому читанні законопроекту №2319а-д про заборону доступу до процесів приватизації юридичних осіб, зареєстрованих у визнаних Радою агресорами державах або фізичних осіб - громадян цих держав, а в першому - №3700 про дозвіл виключати кандидатів у депутати парламенту з виборчого списку партії в тій його частині, де за підсумками голосування такі не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі.

Після розгляду цих 7 законопроектів Рада має намір заслухати звіт уряду.

Після заслуховування звіту в порядку денному зазначено законопроекти №3491 - нова редакція закону про освіту, що передбачає введення 12-річного навчання в школі і обов'язкового зовнішнього незалежного тестування при переході у старші класи і №2280а про надання уряду повноважень про затвердження складу Національного агентства забезпечення якості вищої освіти.

Окрім цих питань, у порядок включено ще близько 30 законопроектів.

Нагадаємо, фракція "Блок Петра Порошенка" 15 лютого вирішила почати збір підписів за висловлення недовіри Кабміну на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і в разі визнання парламентом роботи уряду незадовільною проголосувати за його відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram