ГоловнаПолітика

Росія готує об'єкти для зберігання ядерної зброї в Криму, - Єльченко

Незаконна окупація і подальша мілітаризація півострова загрожують південній Європі, північній Африці і Близькому Сходу

Росія готує об'єкти для зберігання ядерної зброї в Криму, - Єльченко
Фото: tsn.ua

Російська Федерація розгорнула в окупованому Криму 23-тисячне угруповання і готує об'єкти для зберігання ядерної зброї.

Про це заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко, повідомляє УНІАН.

"Незаконна окупація і подальша мілітаризація в Криму загрожують не тільки далекосяжними наслідками Чорноморському регіону, а також південній Європі, північній Африці і Близькому Сходу. Події в Сирії - переконливий доказ цього", - сказав він під час виступу на відкритих дебатах Ради Безпеки ООН з питання дотримання цілей і принципів Статуту ООН.

Як заявив постійний представник України в ООН, особливу небезпеку викликає розгортання потенційних носіїв ядерних боєголовок на суднах і бойових літаках, а також намір Росії переобладнати інфраструктуру об'єктів для зберігання ядерної зброї, що залишилася в Криму від СРСР.

За його словами, Росія розгорнула в Криму угруповання з "понад 23 тисячі чоловік, сотні бойових танків, БТР, БМП, десятки систем берегової стрільби".

Нагадаємо, 15 лютого голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що Росія створює третій армійський корпус на прикордонній з Україною території. За його словами, новий корпус формується з громадян України на території Ростовської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram