ГоловнаПолітика

Саакашвілі: в ідеалі МВФ в Україні бути не повинно

З Грузії МВФ вивели через рік

Саакашвілі: в ідеалі МВФ в Україні бути не повинно
Фото: rian.com.ua

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі вважає, що Україні не вигідно співпрацювати з Міжнародним валютним фондом.

"Для нас ідеальна ситуація, щоб МВФ узагалі тут не було. З Грузії ми вивели МВФ через рік. Позбулися, і слава Богу", - переказує його слова в ефірі радіостанції "Ера" 15 лютого Інтерфакс-Україна.

Саакашвілі зазначив, що, на його думку, МВФ постійно контролює дії уряду країни і негативно впливає на них, сказано в повідомленні.

"МВФ - він як хірург. І коли тобі на пальці потрібна перев'язка, він говорить: навіщо перев'язка - давай тобі всю руку відріжемо, навіщо морочитися, не будемо ризикувати", - сказав голова Одеської ОДА.

Тоді ж на своїй сторінці в Facebook Саакашвілі написав, що "інформаційні агентства явно перекрутили те, що я сказав".

"Потрібно прагнути, щоб нами не керували клептократи, економіка росла, і тоді програми МВФ не знадобляться", - пояснив Михайло Саакашвілі.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі назвав "абсолютно неприйнятною" реакцію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на загибель 17-річного хлопця - пасажира машини, яку переслідувала поліція в Києві. Після цього Аваков заявив, що за кілька днів до звинувачень на його адресу Саакашвілі пропонував йому посаду прем'єр-міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram