ГоловнаПолітика

Туск висловив сподівання, що Великобританію вдасться умовити залишитися в ЄС

Олланд утримався від будь-яких заяв

Туск висловив сподівання, що Великобританію вдасться умовити залишитися в ЄС
Фото: EPA/UPG

Президент Європейської ради Дональд Туск сподівається переконати Великобританію залишитися в складі Євросоюзу.

Про це він заявив після майже годинної зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом в Парижі, повідомляє Укрінформ.

"Я сподіваюся, що так ", - лаконічно сказав Туск, відповідаючи на питання журналіста про надію переконати Великобританію залишитися в ЄС.

Олланд, своєю чергою, утримався від будь-яких заяв після зустрічі з Туском, лише сказав, що вважає неприйнятним підрив засад європейських зобов'язань.

Зате в канцелярії французького президента додали, що, можливо, "лідер нації" буде більш говірким ввечері після зустрічі з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном.

Інтенсивні дипломатичні консультації щодо так званого Brexit (можливого виходу Великобританії з ЄС) тривають протягом декількох тижнів. Їх апогеєм повинен стати вирішальний саміт Євросоюзу, запланований на кінець тижня. Дональд Туск після візиту в Париж і перед самітом у Брюсселі має намір відвідати Бухарест, Афіни, Прагу і Берлін.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск на початку лютого представив план для збереження Великобританії в Європейському Союзі. У документі передбачено поступки Британії щодо всіх сфер, де Кемерон зажадав реформування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram