ГоловнаПолітика

Дніпропетровська область - зразок створення технократичного уряду, - Transparency International

Регіон похвалили за впровадження електронного урядування та електронної демократії

Дніпропетровська область - зразок створення технократичного уряду, - Transparency International
Олеся Архипская
Фото: пресс-служба

Дніпропетровська область - лідер серед регіонів України за новаціями, які запроваджуються у рамках боротьби з корупцією і роблять владу відкритою для людей.

Таку думку було озвучено у рамках стратегічної сесії «Партнерство «Відкритий Уряд», що проводилася в облдержадміністрації, на якій підбивалися підсумки реалізації проекту, повідомляє прес-служба ОДА.

Зокрема, експерт з управління Transparency International Україна, член Координаційної ради ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» Олеся Архипська назвала Дніпропетровську область лідером у реалізації принципів проекту: перш за все, в підвищенні прозорості влади і тісному партнерстві керівництва області з громадськістю.

«Дніпропетровська область - лідер зі впровадження електронного урядування та електронної демократії серед усіх областей України. Вона - зразок створення технократичного уряду. Звичайно, такий менеджмент викликає величезний інтерес», - сказала Архипська.

Інноваційні проекти в області реалізуються спільно з громадськими активістами.

«Кожен може прийти в ОДА зі своїми ідеями і разом з нами їх реалізувати. Ми хочемо, щоб люди знали, чим ми займаємося, тому щотижня публічно звітуємо про роботу ОДА. Активно переводимо всі держзакупівлі в систему електронних торгів ProZorro, - розповів глава області Валентин Резніченко. - Не ми маємо боротися з окремими корупціонерами - це робота правоохоронних органів. Завдання команди реформаторів - звести нанівець саму можливість розвитку корупції».

Зазначимо, що «Партнерство «Відкритий уряд» - міжнародна ініціатива, спрямована на підвищення відкритості та прозорості влади. До неї приєдналися 69 країн, в тому числі й Україна. Стратегічна сесія ініціативи у Дніпропетровській облдержадміністрації проводилася спільно з Transparency International Україна, ГО «Платформа громадський контроль» та посольством Великобританії в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram