ГоловнаПолітика

Яценюк назвав єдність Президента, парламенту і Кабміну умовою підтримки України МВФ

Головною умовою виходу зі складної ситуації прем'єр назвав економічну стабільність

Яценюк назвав єдність Президента, парламенту і Кабміну умовою підтримки України МВФ
Фото: Сергей Нужненко

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив на необхідності розуміння "всіх політичних сил, Президента країни і Уряду і нашої єдності в тому, щоб йти шляхом реформ" для того, щоб залишатися в програмі з Міжнародним валютним фондом.

Про це він сказав у телепрограмі "10 хвилин з прем'єр-міністром України" в неділю, 14 лютого, інформує прес-служба Кабміну.

Головною умовою виходу зі складної ситуації Арсеній Яценюк назвав економічну стабільність, "коли ціни не ростуть галопуючими темпами".

"Торік ми зіткнулися із цією проблемою, і темпи зростання інфляції були майже 45%. На цей рік ми повинні подолати галопуючу інфляцію. Ми поставили цільовий показник - 12% інфляції у 2016 році", - заявив прем'єр-міністр.

Арсеній Яценюк підкреслив, що цього можна досягти, якщо далі проводити економічні реформи і якщо Україна залишатиметься в програмі з Міжнародним валютним фондом.

Крім того, підкреслив він, ресурс для запуску української економіки - це, перш за все, внутрішні джерела з банківського сектору.

Додаткову подушку для економічної стабільності, за словами голови уряду, дає співпраця і з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, і з іншими міжнародними фінансовими організаціями.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 10 лютого заявив, що поточна політична криза є шансом для України перейти до більш ефективної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram