ГоловнаПолітика

Маккейн заявив про прагнення Путіна використовувати біженців для розвалу Євросоюзу

Західні країни нічого не протиставили російському військовому вторгненню в Сирію

Маккейн заявив про прагнення Путіна використовувати біженців для розвалу Євросоюзу
Фото: EPA/UPG

Сенатор США Джон Маккейн вважає, що президент Росії Володимир Путін хоче посилити міграційну кризу і використовувати біженців як політичну зброю, щоб підірвати трансатлантичні відносини та європейський проект, передає Німецька хвиля.

Невдоволення сенатора спричинило те, що західні країни нічого не протиставили російському військовому вторгненню в Сирію. Політик вважає, що угода, прийнята в Мюнхені, "дозволяє Москві продовжувати бомбардування терористів", але при цьому Росія може вважати терористом кого завгодно, в тому числі мирних жителів.

"Угода провалиться, буде вмирати ще більше людей, а вплив Заходу в регіоні буде слабшати", - заявив Маккейн.

Президент РФ Володимир Путін, на думку американського політика, хоче підтримати режим Башара Асада і через це затвердити РФ як впливову силу на Близькому і Середньому Сході.

"Єдине, що змінилося в настрої Путіна, - це те, що його апетит тільки зростає під час їжі", - заявив сенатор.

Президент України Петро Порошенко на Мюнхенській конференції з безпеки назвав Володимира Путіна лідером альтернативної Європи. За його словами, зараз існують спроби створити нову Європу з іншими цінностями - ізоляціонізмом, гомофобією, неповагою до прав людини, релігійним фанатизмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram