ГоловнаПолітика

Гройсман наступного тижня відвідає Брюссель

Європарламент готовий розглянути питання безвізового режиму з Україною

Гройсман наступного тижня відвідає Брюссель
Архив
Фото: 24tv.ua

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц повідомив, що наступного тижня спікер українського парламенту Володимир Гройсман відвідає Брюссель (Бельгія).

"Наступного тижня делегація українського парламенту зі спікером Гройсманом проведе зустрічі в Європарламенті", - сказав Шульц після переговорів із президентом України Петром Порошенко в суботу в Мюнхені.

Шульц також запевнив, що Європарламент готовий розглянути питання безвізового режиму з Україною після прийняття Києвом усіх законів і відповідної пропозиції Європейської комісії.

"Ми очікуємо пропозиції Єврокомісії щодо безвізового режиму після того, як український парламент прийме всі рішення. Ми чекаємо пропозиції від ЄК, і Європарламент негайно приступить до своєї частини роботи", - сказав він.

Своєю чергою, президент України нагадав, що вже подав на розгляд парламенту решту законопроектів.

"Учора я передав останній пакет законопроектів для безвізового режиму і сподіваюся, що вони їх приймуть наступного тижня в парламенті", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Петро Порошенко вніс у парламент, зокрема, проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про прокуратуру" щодо забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду", який удосконалює процедуру відбору керівного складу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і підвищує гарантії її незалежності та неупередженості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram