ГоловнаПолітика

Аваков заявив, що Саакашвілі пропонував йому посаду прем'єра

Саакашвілі вже встиг відреагувати на заяву Авакова

Аваков заявив, що Саакашвілі пропонував йому посаду прем'єра
Фото: www.dyvys.in

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі пропонував йому посаду прем'єр-міністра України. Про це Аваков заявив в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

"До речі, Саакашвілі за пару днів до того, як публічно назвати мене злодієм і пригоститися склянкою води за хамство, сидів у моєму кабінеті і пропонував: "Давай домовлятися. Давай ти будеш прем'єром, а я - першим віце-прем'єром". Я запитав: "А чому я?". Відповідає: "Я вважаю, що прем'єром має бути представник "Народного фронту". Або Турчинов, або ти, ти ж найуспішніший міністр", - розповів Аваков.

Голова МВС також заявив, що Саакашвілі фактично перейшов в опозицію до президента Петра Порошенка. "Так він уже, по суті, перейшов. А якщо будуть вибори, і він (як планують) очолить іменний блок - т. зв. другу колону президентської команди, то піде в самостійне плавання відразу після закінчення виборів", - сказав він.

Аваков вважає логічним складання заступником голови фракції Блоку Петра Порошенка в Раді Ігорем Кононенком депутатського мандата після нещодавнього скандалу на ситуацію навколо уряду. "Мартиненко (Микола Мартиненко із фракції "Народний фронт", - ред.) мандат здав (і Яценюк на це пішов). Мартиненко практично втратив вплив на процеси. Можливо, було б логічно очікувати аналогічних рішень і від наших партнерів по коаліції. Втім кожен вирішує за себе. Це питання його (Кононенка, - ред.) відчуття", - зауважив міністр, зазначивши, що це вказуватиме на "готовність дотримуватися правил", якщо висунуті стосовно нардепа звинувачення "будуть носити характер не емоцій, а фактів".

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на телеканал "112.Україна", Саакашвілі прокоментував заяву Авакова: "Я не відповідатиму на небилиці цього злодія-міністра. Буду вести розмову тільки з господарем Авакова - Яценюком. І тільки щодо одного питання: чи відійде він від позиції захоплення країни в заручники, чи припинить боротися за крісло завдяки голосам олігарха Ахметова, чи дозволить нормальний перехід до наступного уряду і дасть цим шанс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram