ГоловнаПолітика

Порошенко повідомив, що НАБУ порушило справи проти трьох депутатів

Президент пообіцяв, що Абромавичус перебуває під його особистим захистом

Порошенко повідомив, що НАБУ порушило справи проти трьох депутатів
Фото: пресс-служба Президента

Президент України Петро Порошенко вважає, що заява міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса, який подав у відставку, стосувалася політичного тиску, і ці факти будуть розслідувати. Про це він заявив у Мюнхені, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вже заявляв, що він перебуває під моїм особистим захистом, і, до речі кажучи, він говорив не про корупцію, він говорив про політичний тиск", - сказав Порошенко, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки в суботу.

За його словами, щодо висловлених фактів буде проведено відповідні перевірки, щоб не втратити довіри з боку міжнародних партнерів.

Порошенко також нагадав, що Україна запускає судову конституційну реформу, щоб побороти корупцію, і в Україні вже створені для цього незалежні органи.

"НАБУ (Національне антикорупційне бюро України, - ред.) порушило справи проти трьох депутатів, у тому числі з моєї політичної сили", - додав Порошенко.

Нагадаємо, Антикорупційне бюро розслідує ймовірне втручання в роботу Мінекономіки нардепа від БПП Ігоря Кононенка, про що публічно заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

Абромавичуса НАБУ допитало вже двічі, Кононенка - один раз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram