ГоловнаПолітика

Клімкін показав Лаврову фотодокази пересування російської зброї через український кордон

Зустріч тривала менш ніж годину

Клімкін показав Лаврову фотодокази пересування російської зброї через український кордон
Фото: 24.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що показав своєму російському колезі Сергію Лаврову фотодокази пересування російської зброї через український кордон. Про це він заявив журналістам після завершення переговорів голів МЗС "нормандської четвірки" (Росія, Україна, Німеччина, Франція) в Мюнхені, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я показав декілька фото, як приклад, в який спосіб російську зброю постачають через кордон. Лавров на це, відповідно, ніяк не відреагував, не прокоментував", - повідомив Клімкін.

Український міністр зазначив, що поінформував учасників зустрічі про ситуацію на Донбасі.

"Причому не тільки про постійні порушення, обстріли, але й про те, що зараз відбуваються фактично спільні навчання російських військових з одного боку (російських військових, які перебувають на території Донбасу) і, звісно, найманців", - зазначив він.

"Ми показали фотографії, як військова техніка перетинає кордон, у тому числі танки. Ми знаємо, скільки зараз боєприпасів перетинають кордон, що всі ці боєприпаси можуть стати основою для наступальної операції", - сказав Клімкін.

Він додав, що тенденція на Донбасі свідчить про постійне використання забороненої зброї, артилерії і важких мінометів. "Тенденція усвідомленої абсолютної дестабілізації", - додав Клімкін.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що переговори в "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації в Україні стали підготовчими для проведення повноформатних переговорів, а тому не завершилися конкретними результатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram