ГоловнаПолітика

УСПП вимагає формування технократичного уряду

Кінах вважає, що валютні обмеження, надмірні процентні ставки не дозволяють отримувати гроші для диверсифікації експорту

УСПП вимагає формування технократичного уряду
Фото: Макс Левин

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) й Антикризова рада громадських організацій вимагають підвищити рівень професіоналізму та відповідальності у сфері державного управління, закликають до командної роботи всіх гілок влади спільно з бізнесом і суспільством для виходу економіки на сталий розвиток.

"Вимагаємо від президента і парламенту здійснити перезавантаження уряду. Державі потрібен технократичний уряд, який би працював за планом виходу з кризи, (...) ніс персональну відповідальність за конкретні результати у встановлені терміни, зжив з практики принципи особистої відданості або партійних зобов'язань ", - говориться в прес-релізі УСПП за підсумками розгляду в п'ятницю урядового звіту за 2015 рік.

Згідно з ним, позитивними результатами роботи уряду минулого року були реструктуризація боргів, диверсифікація джерел енергоресурсів, реформа державних закупівель і спроби дати поштовх податковій реформі, зокрема зниження ставки ЄСВ до 22%, відмова від авансових платежів з податку на прибуток підприємств, скасування імпортного збору, а також заходи з дерегуляції.

"Утім, переконливих аргументів щодо створення достатніх підстав для відновлення зростання вітчизняної економіки і здійснення довгоочікуваних структурних реформ у 2016 році, як це прогнозується у звіті уряду, наразі не вистачає", - вважають в УСПП, відзначаючи погіршення інвестиційних умов і держпідтримки національного товаровиробника на світових ринках.

"Чинні валютні обмеження, надмірні процентні ставки в українських банках не дозволяють отримати кошти, необхідні для диверсифікації експорту українських компаній, які найбільше постраждали від ембарго РФ", - цитують у повідомленні слова голови Антикризової ради, президента УСПП Анатолія Кінаха.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram