ГоловнаПолітика

Порошенко визначив першочергові законопроекти для Ради

Президент зажадав ухвалити закони про приватизацію та безвізовий режим

Порошенко визначив першочергові законопроекти для Ради
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко у четвер на засіданні Ради регіонального розвитку повідомив, які законопроекти необхідно ухвалити для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"Раджу, щоб уряд і Верховна Рада сконцентрувалися на прискоренні впровадження ефективного корпоративного управління у найбільших підприємствах України, продовжили реалізацію та імплементацію програми корпоративного управління НАК "Нафтогаз". Першого ж пленарного тижня прохання, щоб ми сконцентрувалися і проголосували законодавство про приватизацію, і закони про безвізовий режим", - цитує Порошенка його прес-служба.

Він висловив надію, що до кінця цього тижня отримає всі законопроекти від уряду і зазначив, що Рада мусить розглянути їх як невідкладні.

За словами Порошенка, це будуть зміни в закон про призначення антикорупційного прокурора, повністю узгоджені з МВФ, питання роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, питання спецконфіскації.

Президент закликав депутатів на ділі показати підтримку проєвропейського спрямування України.

Нагадаємо, напередодні голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що програму фінансування України можуть зупинити, якщо країна не продемонструє прогресу у проведенні реформ і боротьбі з корупцією. Після цього Порошенко оперативно зідзвонився з Лагард, щоб обговорити необхідні реформи.

"Я хочу сказати нашим ворогам і опонентам - ті, хто сподівався, що програма фінансування і програма нашої співпраці з МВФ призупинена - не дочекаєтеся. Навпаки - ми обговорили те, що треба ухвалити найближчим часом", - сказав Порошенко в четвер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram