ГоловнаПолітика

Ситник закликав депутатів зайнятися законами, а не скаргами в НАБУ

Нардепи засипали Бюро зверненнями-порожняками

Ситник закликав депутатів зайнятися законами, а не скаргами в НАБУ
Артем Сытник
Фото: yes-ukraine.org

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник запропонував депутатам зайнятися законами, а не скаргами в бюро. Про це він сказав під час свого першого публічного звіту.

"Двадцять звернень народних депутатів заходить в день. Є депутати-рекордсмени, кількість звернень яких перевищує сотні. У мене виникає питання: а скільки законів написано вами? Більше чи менше, ніж звернень? Ваша основна робота - формувати і писати законодавство, а не звернення", - поскаржився Ситник.

Він зазначив, що більшість цих звернень - порожняки. "Людина просто каже: я не знаю, що про це вам сказати, мені про це нічого не відомо. А те, що я написав, - це зі ЗМІ", - сказав він.

За його словами, це стосується і справи міністра інфраструктури Андрія Пивоварського.

"Минулого року, ще 14 грудня 2015 року, звернувся народний депутат із заявою про те, що не тільки Пивоварський, а й інші міністри отримують зарплати в конвертах і, відповідно, здійснюють незаконне збагачення. З цього приводу минулого року викликали міністра Пивоварського, який спростував ці факти. І я був здивований, що тільки вчора він заявив, що проти нього розпочато кримінальне провадження", - сказав Ситник.

За його словами, провадження було розпочато за заявою депутата, який "так в Антикорупційне бюро і не з'явився". Ситник повідомив, що автор скарги на Пивоварського - нардеп Вадим Денисенко - заявив, що нічого не знає про факти отримання зарплат у конверті.

Глава НАБУ заявив, що депутати також часто відмовляються підписуватися під словами, що вони розуміють про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

Нагадаємо, що Ситник уже не вперше скаржиться на депутатів. У середині грудня він розповів, що відразу після запуску Національного антикорупційного бюро депутати чиновники почали писати заяви один на одного.

Згідно із законом, ми зобов'язані таку заяву до реєстру внести. Якщо цього не зробити, заявник може звернутися до суду із заявою про бездіяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram