ГоловнаПолітика

КНДР вирішила залишити собі потужності південнокорейських фірм у технопарку Кесон

Під арешт потрапила власність 124 компаній Південної Кореї.

КНДР вирішила залишити собі потужності південнокорейських фірм у технопарку Кесон
Кэсон, КНДР, Южная Корея
Фото: EPA/UPG

КНДР у відповідь на виведення південнокорейськими компаніями своїх співробітників і обладнання з індустріального парку Кесон у Північній Кореї, яким Сеул і Пхеньян управляють спільно, заявила, що арештовує ці виробничі потужності.

Відповідну заяву поширило державне інформагентство КНДР ЦТАК.

Повідомляють, що КНДР закриє Південній Кореї доступ у Кесон, вишле всіх південнокорейських працівників до 17:00 11 лютого, а обладнання, матеріали, продукцію й усю іншу власність підприємств і органів південної сторони в індустріальній зоні в Кесоні буде повністю заморожено.

Напередодні уряд Південної Кореї оголосив про припинення роботи 124 південнокорейських компаній у технопарку в КНДР у відповідь на проведений 7 лютого запуск Пхеньяном ракети далекого радіусу дії.

Уряд Південної Кореї пішов на зупинку роботи в Кесоні, щоб позбавити Пхеньян джерела доходів, підрахувавши, що через цю спільну зону КНДР отримала 616 мільярдів південнокорейських вонів (близько 511 мільйонів доларів).

Технопарк у Кесоні відкрили 2004 року в роки "відлиги" у відносинах двох корейських держав, щоб середні і малі компанії Південної Кореї використовували дешеву північнокорейську робочу силу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram