ГоловнаПолітика

Лисенко відхрестився від слів про кримінальну справу проти Саакашвілі

Спікер АТО стверджує, що "Новая газета" вигадала його слова.

Лисенко відхрестився від слів про кримінальну справу проти Саакашвілі
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко стверджує, що не говорив в інтерв'ю російській «Новой газете» про порушення кримінальної справи проти голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі.

У своєму фейсбуці Лисенко написав, що інтерв'ю записували ще 24 січня, а матеріал, оприлюднений 10 лютого, містить викривлену інформацію.

"Чомусь спадає на думку, що матеріал навмисне «відлежувався» й опрацьовувався в редакції, чекаючи на свій «зоряний» час. Який настав чомусь саме перед міжнародною конференцією з безпеки в Мюнхені. Там, де питання протидії російській агресії проти України стоїть на першому місці", - вважає Лисенко.

"Мабуть, не випадково російські пропагандисти напередодні такої знаменної події використали те, що залишилося від інтерв'ю, для створення і внесення розбрату в середовищі українських чиновників. Зокрема, в дусі часів КДБ паралельно з інтерв'ю хтось навмисне запустив "качку" про нібито порушену кримінальну справу проти губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі, про що я взагалі ні слова не говорив!" - заявив спікер АП з питань АТО.

Нагадаємо, 10 лютого "Новая газета" оприлюднила інтерв'ю з Лисенком, у якому він, зокрема, говорить, що МВС почало розслідування проти Саакашвілі у зв'язку з оприлюдненням відео про поїздку на позиції одеського батальйону "Шторм". 14 січня Саакашвілі виклав в Інтернет сюжет, як він виявляє недоліки в забезпеченні бійців. У кадрі опинилися штабні карти, у бійців-співрозмовників відкриті обличчя, а місцевість добре впізнавана.

У Лисенка спитали, чи часто порушують цензурні вимоги до надання інформації про конфлікт на Донбасі.

"Останнє, очевидне: відео з передової, яке злив в інтернет Саакашвілі. Повна здача українських позицій! Те, що строго забороняли журналістам, зробив не останній державний чиновник. Я думаю, військова прокуратура і контррозвідка повинні дати оцінку. Наскільки мені відомо, Міністерство внутрішніх справ уже почало розслідування", - подала "Новая газета" слова Лисенка.

Сам Саакашвілі у своєму фейсбуці натякнув, що його цькують люди з Адміністрації президента.

"Щось пан Лисенко, який підпорядковується безпосередньо відповідному підрозділу Адміністрації президента України, згадав про це через майже місяць після того, як я розповів про скрутні умови служби на блокпостах у Маріуполі. Ба більше, кілька днів тому до Києва викликали керівника СБУ в Одеській області Батракова і доручили йому розслідувати всі здійснювані нами проекти в Одесі", - заявив він.

Саакашвілі також заявив, що відмовляється від охорони, яку забезпечував спецпідрозділ СБУ "Альфа".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram