ГоловнаПолітика

Transparency запустила антикорупційну кампанію проти Януковича

Колишній президент України потрапив у ТОП-9 елітних корупціонерів світу

Transparency запустила антикорупційну кампанію проти Януковича
Фото: EPA/UPG

Міжнародна організація Transparency International 10 лютого оголосила про запуск кампанії громадського осуду щодо найбільших корупціонерів "Викрий корупціонера" (Unmask the Corrupt). У список найбільш знакових справ про елітну корупції в усьому світі, складений за результатами голосування на ресурсі UnmasktheCorrupt.org, потрапив колишній президент України Віктор Янукович.

Про це повідомляється в прес-релізі Transparency International.

Як зазначається, зазначені випадки корупції були відібрані з 383 заявок, поданих широкою публікою.

"Голосування, веб-сайт і кампанія в соцмережах залучили понад 170 тис. осіб, і десятки тисяч людей проголосували, таким чином, ефективно поширюючи інформацію про елітну корупцію серед нової аудиторії", - сказано в повідомленні.

Наголошується, що ці дев'ять випадків були вибрані не тільки на основі народного голосування, а й через їх широкомасштабний вплив на права людини і в зв'язку з необхідністю привернути увагу до менш помітної сторони елітної корупції, такої як закони, що забезпечують існування анонімних компаній і підтримують тих, хто сприяє корупційним операціям.

"Прийшов час справедливості - людям пора показати силу єдності багатьох. Ми закликаємо вас - усіх, хто підтримав цю кампанію, - накласти санкції на корупціонерів і приєднатися до нас у нашій боротьбі", - заявив голова Transparency International Хосе Угас. Transparency International організовує накладення громадських санкцій на учасників таких справ про корупцію (в алфавітному порядку) :

  • Віктор Янукович, колишній президент України
  • Делавер, північноамериканський штат, в якому дозволена реєстрація анонімних компаній
  • Зін ель-Абідін Бен Алі, колишній президент Тунісу
  • Ліван: системна корупція в уряді, органах влади та установах
  • "Петробрас" (Petrobras) (бразильська нафтова компанія, - ред.)
  • Рікардо Мартінеллі, колишній президент Панами, і його подільники
  • Фелікс Баутіста, сенатор Домініканської Республіки
  • ФІФА
  • Фонд імені Ахмата Кадирова, Чечня.

Нагадаємо, в грудні 2015 року колишній президент України Віктор Янукович увійшов у топ-15 корупціонерів за версією Transparency International.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram