ГоловнаПолітика

Абромавичус приніс НАБУ документи на підтвердження своїх звинувачень

Розпочався другий допит міністра

Абромавичус приніс НАБУ документи на підтвердження своїх звинувачень
Фото: dyvys.in

Міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус у середу прийшов на допит у Національне антикорупційне бюро України і приніс обіцяні їм раніше додаткові матеріали.

Як інформує "Інтерфакс-Україна", перед тим, як іти до детектива, Абромавичус заявив журналістам, що своє рішення щодо звільнення з посади він не змінив.

"Свою заяву я не забирав", - сказав він.

"Я вдруге прийшов у НАБУ, як я вже говорив, я зробив заяву, що під політичним пресингом працювати неможливо. Що політичний тиск на призначення - це несумісно з процесом реформ, в таких умовах технократам абсолютно неможливо робити все, щоб країна рухалася вперед" , - сказав він.

При цьому, як зазначив він, якщо НАБУ вирішило, що в його матеріалах є потенційно "якісь кримінальні речі", то він готовий надати додаткові докази.

Міністр нагадав, що НАБУ попросило додаткові матеріали. "Якраз я їх сьогодні і приніс", - сказав Абромавичус.

Нагадаємо, 3 лютого Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки й активну протидію проведеним його командою реформам. Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка у блокуванні роботи МЕРТ і здійсненні тиску.

На сайті НАБУ 3 лютого з'явилося повідомлення про те, що їхні детективи уже почали перевірку фактів, озвучених Абромавичусом.

8 лютого НАБУ допитало Абромавичуса. Після спілкування зі слідчим міністр повідомив, що цього тижня буде ще як мінімум три допити, на яких він продемонструє документальні підтвердження своїх слів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram