ГоловнаПолітика

Яценюк назвав політичну кризу шансом для України

Прем'єр обіцяє нові принципи в роботі Кабміну

Яценюк назвав політичну кризу шансом для України
Фото: Сергей Нужненко

Прем'єр Арсеній Яценюк вважає, що сучасна політична криза є шансом для України перейти до більш ефективної політики.

"Політична криза, яка є сьогодні, - це шанс. І ми цей шанс зобов'язані використовувати", - сказав Яценюк на засіданні спільної колегії МВС та Мін'юсту.

Прем'єр нагадав, що 4 лютого на позачерговому засіданні уряду міністри оголосили про нові принципи.

"Це повна нетерпимість до корупції в усіх сферах. Це повна нетерпимість до політичного втручання і закулісної політики в країні. Це чесна та прозора приватизація і призначення політично незалежних директорів у державні компанії, як ми зробили в компанії НАК "Нафтогаз України". І це стосується решти 60 найбільших державних компаній", - зазначив він.

Яценюк попросив про підтримку у президента і парламенту в імплементації цих принципів.

"Для того, щоб ці принципи стали реальністю, нам необхідна повна і цілковита підтримка українського парламенту, українського президента. І я переконаний, що президент розділяє ці принципи і відкритий та чесний діалог із суспільством. Політичні ігрища, які проводять останнім часом, дуже дорого можуть коштувати країні. Мова йде не про персоналії - йдеться про цінності і майбутнє держави", - резюмував він.

Нагадаємо, наступний тиждень стане вирішальним для долі нинішнього Кабміну - Верховна Рада розгляне звіт уряду і або відправить його у відставку, або висловить підтримку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram