ГоловнаПолітика

Топ-менеджер "Нафтогазу" пішов у відпустку на час розслідування в НАБУ заяв Абромавичуса

Андрій Пасішник мимоволі став фігурантом політичного скандалу.

Топ-менеджер "Нафтогазу" пішов у відпустку на час розслідування в НАБУ заяв Абромавичуса
Андрей Пасишник
Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасишник вирішив відмовитися від виконання службових обов'язків до закінчення розслідування за заявою міністра економіки Айвараса Абромавичуса.

Про це повідомляють на офіційному сайті "Нафтогазу".

"У зв'язку з початком кримінального провадження Національним антикорупційним бюро України з приводу публічної заяви Айвараса Абромавичуса виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник не виконує службових обов'язків до завершення зазначеного провадження", - йдеться в повідомленні.

У своєму фейсбуці Пасішник написав, що це його особисте рішення.

Нагадаємо, 3 лютого голова МЕРТ Абромавичус подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка в спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступника міністра. Абромавичус також розповів, що Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіту.

Згодом Абромавичус назвав імена людей, яких йому в різний час "настійно рекомендували" як заступників. Серед них - виконавчий директор "Нафтогазу" Пасішник. При цьому прізвище людини з Адміністрації президента, яка просила внести кандидатуру Пасішника на затвердження, Абромавичус назвати відмовився.

Сам Пасішник заявив, що дійсно пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки, але йому відмовили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram