ГоловнаПолітика

Пивоварський розповів, як депутати "просяться" на посади у держкомпанії

"Потім починаються образи, депутатські звернення, погрози"...

Пивоварський розповів, як депутати "просяться" на посади у держкомпанії
Фото: 24.ua

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський розповів про те, як депутати звертаються до нього з проханнями про призначення у державні компанії.

Про це він розповів в інтерв'ю ЛІГА.net.

"Приходять якісь люди, депутати, і кажуть: "Є хороший кандидат на таку-то посаду. Прошу розглянути". Я відповідаю, що подумаю, і на цьому, як правило, все закінчується. Іноді телефонують і запитують, чому не призначили того чи іншого кандидата, якого рекомендували. Пояснення про те, що кандидат не пройшов за конкурсом, часто наштовхуються на погрози вирішити питання через Арсенія Петровича (Яценюка, - ред.) або Петра Олексійовича (Порошенка, - ред.)", - розповів Андрій Пивоварський.

При цьому він підкреслив, що ні президент, ні прем'єр з рекомендаціями про призначення будь-якої конкретної людини на конкретну посаду до нього ніколи не зверталися

"Потім починаються образи, депутатські звернення, погрози, що будуть провалювати профільні закони, починається тиск з боку правоохоронних органів", - додав міністр.

Пивоварський також зазначив, що при цьому в Кабінеті Міністрів постійно заявляють про необхідність виключити будь-який вплив на уряд.

"Ми публічно заявили в четвер у Кабміні, що потрібно виключити будь-який вплив на діяльність уряду. Уже в п'ятницю в парламенті до мене підійшли п'ять депутатів з проханнями. Більшість з них - призначення на посади в держкомпанії", - розповів він.

"Коли спілкуєшся з лицеміром, який чистою українською мовою згадує, як він стояв на Майдані, а потім просить "віддати" йому держпідприємство Х в обмін на послугу, складно себе стримувати. Багатьом ставлю питання: "От якщо від нас відвернеться МВФ, американці, європейці та інші, де ми візьмемо ліквідність, як будемо фінансувати країну? Ринки капіталу закриті. Що ми будемо робити?" Задумуються на секунду, погоджуються. І через хвилину: "Слухай, тут є цікава пропозиція щодо "Укрпошти", - додав міністр.

Нагадаємо

, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував вивести держкомпанії з-під підпорядкування міністерств і створити на їхній базі сім держхолдингів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram