ГоловнаПолітика

НАБУ може оприлюднити відеозапис допиту Абромавичуса

Антикорупційний спецназ може взяти міністра під охорону.

НАБУ може оприлюднити відеозапис допиту Абромавичуса
Айварас Абромавичус
Фото: dyvys.in

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник допускає, що відеозапис допиту міністра економіки Айвараса Абромавичуса буде оприлюднено.

Про це він сказав журналістам.

"Я не виключаю, що цей відеозапис буде частково продемонстровано публічно для того, щоб зняти політичні спекуляції навколо цього кримінального провадження", - заявив він.

Ситник зазначив, що бюро не хоче ставити жорсткі тимчасові рамки для Абромавичуса, оскільки зацікавлене в тому, щоб він максимально докладно виклав наявну в нього інформацію.

При цьому він не виключив ситуацію, коли для забезпечення безпеки Абромавичуса, можливо, буде задіяно спецпризначенців бюро.

Крім того, він зазначив, що депутата Ігоря Кононенка можуть допитати в цій справі тільки після того, як буде отримано всю інформацію від міністра.

Наступний допит Абромавичуса призначено на 16:00 10 лютого.

Нагадаємо, 3 лютого Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки й активної протидії реформам, які проводить його команда. Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка у блокуванні роботи МЕРТ і здійсненні тиску.

На сайті НАБУ 3 лютого з'явилося повідомлення про те, що детективи вже почали перевірку фактів, озвучених Абромавичусом.

8 лютого НАБУ допитало Абромавичуса. Після спілкування зі слідчим міністр повідомив, що цього тижня пройдуть ще щонайменше три допити, під час яких він продемонструє документальні підтвердження своїх слів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram