ГоловнаПолітика

Кличко підтримав поліцейських, які застрелили підлітка

Мер виступив за жорстке наведення ладу в столиці.

Кличко підтримав поліцейських, які застрелили підлітка
Фото: Сергей Нужненко

Мер Києва Віталій Кличко назвав правильними дії патрульних поліцейських, які в ніч на 7 лютого застрелили 17-річного хлопця під час погоні.

"Досі триває дискусія про те, чи правомірно і чи правильно вчинила поліція, яка застосувала зброю, щоб зупинити неадекватних порушників. Сталася трагедія, загинув 17-річний хлопець. Я вважаю, що ця історія повинна показати всім "бравим" мажорам, любителям випити за кермом і тим, хто звик до безкарності, що жарти скінчилися. Тільки жорсткі дії поліції в забезпеченні правопорядку в місті змусять громадян поважати закон і дотримуватися порядку", - повідомляє прес-служба Кличка.

Мер зазначив, що це стосується таких питань, як безпека на дорогах, правила паркування в місті, незаконна торгівля і в цілому наведення ладу в столиці.

"Винятків не повинно бути ні для кого. І поліція показала, що може діяти рішуче і жорстко в наведенні ладу і законності в нашому місті", - підсумував Кличко.

Нагадаємо, напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що буде захищати патрульних, проти яких прокуратура порушила справу. У ніч проти неділі співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні.

Вона почалася в районі Севастопольської площі, де поліцейські помітили групу осіб, які сідали в автомобіль з алкоголем. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високій швидкості і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Під'їжджаючи до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги, патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого відкрили вогонь по колесах. Одна з куль влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва.

На вулиці Заболотного на півдні Києва автомобіль розвернуло. Однак коли патрульні вийшли з машин, BMW знову почав рух, збивши одного поліцейського і ледь не вдаривши другого. Незабаром машина вилетіла в кювет.

Двоє пасажирів здалися відразу, водія довелося наздоганяти. Поранений пасажир помер через 10 хвилин.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним наслідком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram