ГоловнаПолітика

ЄС запустив російськомовний сайт для викриття дезінформації

Європейці публікують щотижневі огляди російської пропаганди

ЄС запустив російськомовний сайт для викриття дезінформації

Європейська служба зовнішніх зв'язків запустила сайт російською мовою.

"Мільйони людей в усьому світі спілкуються російською і розуміють російську мову. Це включає не тільки жителів Росії, а й багатьох громадян країн-членів Європейського Союзу та Східного Партнерства ЄС. Для Європейського Союзу стратегічно важливо зробити так, щоб його політику почули і зрозуміли ті, хто вважає за краще читати російською", - сказано на сайті.

На ресурсі буде представлено широкий спектр матеріалів: про санкції щодо Росії, про життя людей в Україні, про зусилля ЄС на Близькому Сході та ін.

"Там само публікуватимуться свіжі матеріали, спрямовані на виявлення й викриття дезінформації", - йдеться в повідомленні.

У листопаді 2015 року Європейська служба зовнішніх зв'язків організувала щотижневу розсилку на пошту оглядів дезінформації. Зараз таких оглядів вже 13. Віднедавна вони доступні не тільки через підписку на пошті, але й на новому сайті.

Нагадаємо, для протидії російській пропаганді ЄС обговорював також створення російськомовного телеканалу. Втім, наразі ця ідея не реалізована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram