ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав Авакова забрати назад слова про вину Тягнибока у теракті біля Ради

Міністр мусить спростувати інформацію протягом місяця

Суд зобов'язав Авакова забрати назад слова про вину Тягнибока у теракті біля Ради
Олег Тягнибок во время событий у Рады
Фото: www.mvs.gov.ua

Печерський райсуд Києва визнав такою, що не відповідає дійсності, заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про вину голови партії "Свобода" Олега Тягнибока у кривавих подіях біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

Прес-служба "Свободи" оприлюднила рішення суду від 9 лютого.

"Визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність Тягнибока Олега Ярославовича інформацію, поширену 31 серпня 2015 року під час проведення брифінгу міністром внутрішніх справ України Аваковим Арсеном Борисовичем на території МВС України, а саме: "...Я прямо звинувачую Олега Тягнибока... Він привів бандитів, які вбивали й калічили наших солдатів...", - йдеться в резолютивній частині рішення суду.

У зв'язку з цим суд зобов'язав МВС України "протягом одного місяця з дня набрання рішенням законної чинності провести брифінг і спростувати недостовірну інформацію, оприлюднену міністром внутрішніх справ України Аваковим Арсеном Борисовичем, у той самий спосіб.

Рішення суду може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва у десятиденний термін.

Фото: http://svoboda.org.ua/

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада в першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади.

Після цього під будівлею парламенту почалися сутички мітингувальників, які виступали проти голосування за цей законопроект, із правоохоронцями. Унаслідок сутичок і кинутої в правоохоронців гранати загинули четверо нацгвардійців, постраждали понад 130 правоохоронців.

Одним з організаторів мітингу виступила "Свобода", а гранату кинув близький до партії боєць АТО Ігор Гуменюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram