ГоловнаПолітика

"Народний фронт" сподівається, що Президент і фракція підтримають програму Яценюка

Консолідація потрібна для руху вперед, вважають в партії.

"Народний фронт" сподівається, що Президент і фракція підтримають програму Яценюка
Фото: Макс Требухов

Відповідальність за роботу Кабінету Міністрів несуть всі фракції коаліції, оскільки він сформований п'ятьма фракціями і не є персональним "урядом Арсенія Яценюка".

Таку заяву зробила партія "Народний фронт".

"Цей Кабінет Міністрів заради порятунку держави від російського агресора і реалізації життєво важливих перетворень спільними зусиллями сформували фракція Президента Порошенка, прем'єра Яценюка і ще три фракції коаліції. Цей коаліційний уряд неодноразово доводив, що здатен консолідувати для прийняття відповідальних державних рішень більшість голосів у Верховній Раді - як це було під час прийняття бюджету на 2016 рік", - йдеться в заяві.

"Зараз все залежить від того, чи здатні ми приймати відповідальні політичні рішення і спільними зусиллями рухатися далі, або хтось буде намагатися перекинути всю відповідальність персонально на Арсенія Яценюка. Прем'єр-міністр і члени уряду оголосили основні принципи, які повинні лягти в основу загального плану дій всієї команди влади: відсутність закулісного тиску, відповідальність, прозорість прийняття рішень і розподіл повноважень між гілками влади", - додали також у партії.

При цьому "Народний фронт" висловив надію, що президент і колеги з фракції підтримають програму Яценюка.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет Міністрів розробляє детальний покроковий план дій на наступні 12 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram