ГоловнаПолітика

Луценко діагностував політичну кризу

"Самопоміч", "Батьківщина" і "радикали" не сприймають Яценюка

Луценко діагностував політичну кризу
Фото: 24.ua

У понеділок глави фракцій коаліції зустрілися з прем'єр-міністром Арсеніяем Яценюком, щоб обговорити долю Кабміну. Переговори не принесли практичних результатів і продовжаться у вівторок.

Як повідомив журналістів глава фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, "Радикальна партія", яка хотіла повернутися в коаліцію, "Самопоміч" і "Батьківщина" зажадали, щоб Яценюк пішов у відставку, а "Народний фронт" заявив, що не бачить іншого прем'єра, крім свого лідера.

"На жаль, мушу констатувати, що маємо вже стовідсотково оформлену політичну кризу в коаліції і в коаліційному уряді. У нас є цілий "парад" різних заяв. З одного боку, "Народний фронт" ультимативно говорить тільки про прем'єра Яценюка, з іншого боку, тепер уже три фракції ультимативно говорять про прем'єра не Яценюка", - сказав Луценко.

Також він підкреслив, що заява Радикальної партії про вихід фракції з переговорів з коаліцією свідчить про те, що уряду не матиме голосів для проведення законопроектів і, відповідно, реформ.

"Я б порекомендував колегам відмовитися від ультиматумів, і рішення завжди знайдеться", - додав він.

Луценко зазначив, що проводити позачергові вибори буде неефективно, оскільки в парламенті будуть ті самі політичні сили, тільки у дещо інших пропорціях.

Він підкреслив, що БПП готовий працювати з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, але тільки за умови радикального переформатування Кабміну.

"Інші фракції заявили про те, що вони іншого шляху не бачать. І кількість депутатів у цих фракціях означає, що коаліція недієздатна. Якщо вони не голосують", - продовжив він.

Луценко впевнений, що нинішній формат коаліції є єдиним можливим, хоча і може зменшуватися, якщо одна з невеликих фракцій вийде з неї.

Нагадаємо, наступного тижня Верховна Рада має заслухати звіт уряду і або відправити його у відставку, або дати Кабміну можливість пропрацювати ще рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram