ГоловнаПолітика

Норвегія надасть Україні гуманітарну допомогу на $4,7 млн

Країна вимагає реформ для продовження фінансування

Норвегія надасть Україні гуманітарну допомогу на $4,7 млн

Норвегія виділить 40 млн крон (4,7 млн доларів) на надання гуманітарної допомоги постраждалим у результаті війни на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті посольства Норвегії в Україні. Кошти передадуть під час візиту до Києва заступника міністра закордонних справ Норвегії Туре Хаттрема.

"Гуманітарна ситуація у низці регіонів України серйозна. 5 млн людей потребують термінової допомоги, в тому числі 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб. У період зимових холодів найбільше страждають діти і люди похилого віку, - зазначив Хаттрем. - З цієї причини Норвегія виділяє 40 млн крон на допомогу Україні, щоб сприяти подоланню цієї важкої ситуації".

Половину з цієї суми отримає Норвезька рада у справах біженців, представники якої працюють на сході України. Решту 20 млн крон поділять між Міжнародним комітетом Червоного Хреста, Міжнародною організацією з міграції, управлінням з координації гуманітарних питань ООН та благодійним фондом HALO, який спеціалізується на розмінуванні небезпечних районів.

"Конфлікт в Україні залишається серйозним. Вкрай важливо, щоб усі сторони виконували свої зобов'язання і домагалися політичного вирішення. Таким буде моє головне послання українській владі під час візиту", - сказав Хаттрем.

'Норвегія хоче бути надійним довгостроковим партнером для України. Проте, наша підтримка не беззаперечна. Майбутнє України залежить від того, чи виявиться країна здатною провести глибокі реформи. Це складно у будь-якій ситуації, але особливо, коли країна стоїть перед обличчям збройної агресії. Україна потребує нашої підтримки, але ми маємо також встановити чіткі вимоги до результатів", - додав дипломат.

Нагадаємо, у 2015 році Норвегія виділила Україні 200 млн норвезьких крон (близько 23 млн доларів) на проведення реформ і пообіцяла виділити стільки ж у 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram