ГоловнаПолітика

Українські БТР оснастять німецькими двигунами

Deutz надала "Укроборонпрому" знижку на 25 млн гривень.

Українські БТР оснастять німецькими двигунами
БТР-4
Фото: ukroboronprom.com.ua

Українські бронетранспортери БТР-4 адаптували під німецькі двигуни Deutz. Раніше на цій техніці встановлювали двигуни російського виробництва.

Як повідомляють на сайті "Укроборонпрому", рішення про прийом модифікованих БТР-4 на озброєння української армії ухвалили наприкінці минулого тижня на одному з полігонів Харківської області після закінчення випробувань.

Держконцерн вніс зміни у виробничий процес і технічну документацію.

Вартість контракту з німецькою Deutz AG на постачання двигунів і їхню кількість не повідомляють. Однак "Укроборонпром" повідомляє, що Deutz надасть знижку 25 мільйонів гривень на партію двигунів.

Держконцерн стверджує, що двигуни Deutz потужніші, надійніші і значно тихіші за російські. Також наголошують, що вони відповідають стандартам НАТО.

Партія нових моторів буде використана для комплектації не тільки бронетранспортерів БТР-4, а й БТР-3 і новітніх бронеавтомобілів "Дозор-Б".

БТР-4 "Буцефал" - лінійка сімейства сучасних українських бронетранспортерів. Розроблені Харківським конструкторським бюро машинобудування, надійшли на озброєння 2012 року.

Ці БТРи Україна експортувала в кілька країн, у тому числі в Ірак і Нігерію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram