ГоловнаПолітика

Україна засудила запуск балістичної ракети КНДР

МЗС закликало Пхеньян утриматися від таких дій надалі

Україна засудила запуск балістичної ракети КНДР
Фото: korrespondent.net

Україна засуджує і вважає неприйнятними і провокаційними дії Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР), пов'язані із запуском балістичної ракети 7 лютого.

Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ України, опублікованій на сайті відомства.

"Незалежно від того, що насправді було його метою, згаданий запуск, здійснений незабаром після ядерних випробувань на початку січня, є прямим порушенням Резолюцій РБ ООН 1695, 1718, 1874, 2094 та інших відповідних документів. Безвідповідальні дії Пхеньяна серйозно погіршують безпечну ситуацію на Корейському півострові, підривають регіональний мир і стабільність", - йдеться в заяві.

У МЗС зазначають, що Україна як держава, яка добровільно відмовилася від ядерної зброї, виконує свої зобов'язання щодо нерозповсюдження ядерних матеріалів, технологій і засобів їх транспортування.

"Україна продовжить тісну співпрацю з партнерами, зокрема членами Ради Безпеки ООН, з метою відповідного реагування на цей виклик", - наголосили в МЗС.

Також МЗС закликало Пхеньян надалі утримуватися від таких дій.

Нагадаємо, Північна Корея в ніч на неділю запустила балістичну ракету далекого радіусу дії. Після старту ракета полетіла на південь і, за наявними даними, пройшла над японськими островами Окінава. Корейці заявили, що запускали ракету-носій зі штучним супутником Землі "Кванменсон-4".

Після цього США і Південна Корея оголосили про рішення почати переговори про розміщення системи ПРО на Корейському півострові.

Радбез ООН засудив такі дії КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram