ГоловнаПолітика

Абромавичус заявив, що йому нав'язували в заступники топ-менеджера "Нафтогазу"

Міністр поки що не назвав тільки одну людину зі своєї скандальної заяви.

Абромавичус заявив, що йому нав'язували в заступники топ-менеджера "Нафтогазу"
Андрей Пасишник
Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

Міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус заявив, що людиною, яку йому нав'язували в заступники, є виконавчий директор "Нафтогазу України" Андрій Пасішник.

Прізвище він повідомив в ефірі телеканалу "1+1" увечері в неділю.

"Подзвонив пан Пасішник, його охорона принесла документи. Але він дав мені зрозуміти SMS - скриношти збережено - що його кандидатуру затверджено нагорі", - сказав він. За його словами, Пасішник заявив, що його лобіює нардеп Ігор Кононенко.

При цьому прізвище людини з Адміністрації президента, яка просила внести кандидатуру Пасішника на затвердження, Абромавичус назвати відмовився.

Варто зазначити, що Пасішник уже встиг прокоментувати ці звинувачення.

"З Айварасом ми друзі і постійно спілкуємося. Разом в аукціонному комітеті встановлювали прозорі правила продажу нафти. Після звільнення [заступника міністра економіки] Коржа я дійсно особисто пропонував йому свою кандидатуру і висловив бажання працювати з Айварасом в одній команді. Але отримав відповідь, що ця посада виключно під оборонний комплекс і він має кандидата на цю посаду", - написав він у своєму фейсбуці.

Нагадаємо, голова МЕРТ Абромавичус 3 лютого подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка у спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступника міністра.

Абромавичус також розповів, що Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіту.

Кононенко назвав звинувачення міністра на свою адресу "спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі відомства".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram