ГоловнаПолітика

Яценюк оголосив свій кабмін найбільш реформаторським за 20 років

Прем'єр назвав п'ять принципів, згідно з якими має намір працювати далі.

Яценюк оголосив свій кабмін найбільш реформаторським за 20 років
Фото: Сергей Нужненко

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що його уряд є найбільш реформаторським в історії України. Про це він сказав у своїй щотижневій "десятихвилинці" на телебаченні.

"Ми як уряд прийшли єдиною урядовою командою, вона складається з політиків, вона складається технократів, але це єдиний організм, який останні 12 місяців проводить складні, важкі, але правильні реформи. Я відверто повинен визнати, що ми зробили багато помилок, що найчастіше ми не встигали за виром подій і за тим, що потрібно швидше і ще швидше проводити реформи. Але я також прошу визнати те, що цей уряд за 12 місяців провів реформ і змін у країні більше, ніж усі попередні уряди за 20 років", - сказав він.

Яценюк заявив, що Кабмін готовий і далі продовжувати свою роботу на принципах відсутності політичного тиску, нетерпимості до корупції, прозорості, відповідальності, розподілу влади.

"Якщо хто-небудь із наших політичних діячів вважає, що цей уряд не виконує програму і не проводить реформ, це означає, що в парламент можна внести 150 голосами резолюцію недовіри і проголосувати відставку. Але припиніть нас лякати відставкою. Ми прийшли сюди працювати для реальних змін у країні. І зараз мова не про персоналії, а конкретні ціннісні речі, економічну програму і політичну стабільність у державі", - заявив прем'єр.

Він вважає, що в боротьбі за "хлібні місця" окремі політики забули про війну з Росією й економічну кризу в країні.

Нагадаємо, що цього тижня четверо з п'яти міністрів, які раніше подали у відставку, відкликали свої заяви. П'ятий - міністр економіки Айварас Абромавичус - цього не зробив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram