ГоловнаПолітика

Порошенко просить Раду дозволити оголошувати військовий призов без попередньої публікації в ЗМІ

Терміни проведення призову будуть визначатися Указом голови держави

Порошенко просить Раду дозволити оголошувати військовий призов без попередньої публікації в ЗМІ
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді дозволити йому оперативно оголошувати військовий призов без попередньої публікації відповідного Указу в засобах масової інформації.

Як повідомляється на офіційному сайті парламенту, законопроект "Про внесення змін до ст.15 закону "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо призову громадян України на строкову військову службу" був внесений Президентом і зареєстрований у четвер під №4020.

Відповідно до законопроекту, пропонуються такі зміни: "Терміни проведення призову (призовів) громадян України на строкову військову службу визначаються указом президента". Тепер стаття закону повідомляє: "Терміни проведення призову (призовів) громадян України на строкову військову службу на наступний рік визначаються Указом Президента України, який публікується в ЗМІ не пізніше, ніж за місяць до закінчення поточного року".

Як наголошується в пояснювальній записці, цей законопроект розроблений "з метою закріплення на законодавчому рівні можливості оперативно приймати рішення про комплектування ЗСУ та інших військових формувань особовим складом в разі істотних змін у військово-політичній обстановці держави".

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що вік призовників буде підвищено з 18 до 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram