ГоловнаПолітика

Порошенко затвердив основні показники державного оборонного замовлення на 2016 рік

Документ таємний.

Порошенко затвердив основні показники державного оборонного замовлення на 2016 рік
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 27 січня про основні показники державного оборонного замовлення на 2016 рік.

Документ, який затверджений указом №40, є таємним.

Однак відомо, що Порошенко раніше доручив державним замовникам разом з "Укроборонпромом" при плануванні оборонного замовлення в 2016 році забезпечити розробку та закупівлю ракетного озброєння в рамках проекту "Вільха", комплексів крилатих ракет на основі технічних рішень проекту "Нептун", нових зразків артилерійських систем, високоточних ракет і боєприпасів, протитанкових ракетних комплексів, нових засобів автоматизації артилерійських підрозділів, автоматизованих комплексів розвідки.

Також він звертав увагу на необхідність закупівлі безпілотних літальних апаратів, у тому числі ударних, бронетранспортерів нового покоління, засобів зв'язку й управління, навігаційної апаратури, технологій і матеріалів космічної розвідки.

Крім того, для Повітряних сил Збройних сил планують розробку і закупівлю модернізованих літаків, вертольотів, створення зенітного ракетного комплексу середньої дальності, модернізацію наявних зенітних ракетних комплексів, засобів радіолокації, станцій оптоелектронного придушення. Для Військово-морських сил планують закупити морські засоби ураження і проаналізувати закупівлю бойових кораблів і броньованих артилерійських катерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram