ГоловнаПолітика

Клімкін запропонував залучити Туреччину до переговорів із Росією щодо Криму

Голова МЗС України не відкидає розширення формату "Женева плюс".

Клімкін запропонував залучити Туреччину до переговорів із Росією щодо Криму
Фото: 24.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запропонував залучити Туреччину до переговорів із Росією про деокупацію Криму.

"Питання: чи можуть турецькі представники брати участь в обговоренні гуманітарної проблематики Криму? Я вважаю, що можуть, їх можна запросити. Тому "женевський формат" як основа зрозумілий, але повинні бути інші представники", - сказав він журналістам у п'ятницю.

Туреччина з листопада 2015 року стала головним ворогом Росії в подачі російських ЗМІ. Це сталося після того, як турки збили російський військовий літак.

Клімкін також розповів, що порушуватиме питання деокупації Криму під час "нормандської" зустрічі 13 лютого. "Ми тиснемо, але Росія говорить поки, що це не вимагає обговорень. Я, до речі, порушуватиму це питання під час нашої зустрічі в "нормандському форматі", неважливо, де вона відбудеться. Чи зможемо ми почати з Росією дискусію з усіх питань одночасно - це питання подальшого обговорення. Але в нас є стільки запитань, і я сподіваюся, що Росія також розуміє, що ці питання не вирішуються. Під російською окупацією Крим сьогодні йде в нікуди", - сказав він.

Нагадаємо, в середині січня президент Петро Порошенко запропонував створити переговорну групу щодо повернення Криму Україні в форматі "Женева плюс" - за участю України, Росії, Німеччини, Франції, США і, можливо, Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram