ГоловнаПолітика

У Раді запропонували ввести візовий режим з Росією

Проект постанови зареєстровано на сайті парламенту

У Раді запропонували ввести візовий режим з Росією
Фото: 24tv.ua

Перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій разом з іншими депутатами зареєстрував постанову про припинення угоди про безвізовий режим між Україною і Росією.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Парубія, він виступав за це рішення ще на посаді секретаря Ради національної безпеки і оборони, але тоді його пропозицію не підтримали.

"Захоплений Крим і Донбас, тисячі вбитих українців, зруйновані міста і села... Кілька цифр про настрої жителів Мордору: 93% - підтримує анексію Криму Росією, з них 80% - навіть якщо доведеться почати війну. 59% росіян негативно ставляться до України, а 37% росіян вважають українців ворогами. І вдумайтеся! 50% росіян підтримають готовність Путіна почати ядерну війну! Понад 80% жителів Росії підтримують кривавого Путіна", - написав Парубій, посилаючись на соціологічні дані, не вказуючи на їхнє джерело.

Тому, за його словами, необхідно контролювати кожного представника країни-агресора, який хоче потрапити в Україну.

"Ми не маємо права навіть допустити можливість, щоб через безвізовий режим на нашу територію потрапляла ворожа агентура і диверсійні групи. Прокаженим - карантин", - підкреслив перший заступник голови Ради.

Нагадаємо, у грудні 2015 року введення візового режиму з Росією підтримав діючий секретар РНБО Олександр Турчинов. Однак, за його словами, уряд зволікав зі введенням візового режиму, побоюючись у відповідь заходів з боку Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram